Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen.

Dat kunt u hier gemakkelijk online doen. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Hier leest u alles over de dekkingsmogelijkheden en wat de verschillen zijn.

De Vakgarant Autoverzekering is ontwikkeld door Actua. U sluit de verzekering bij Actua af en daarom ontvangt u ook de polis van Actua.

Kijk in uw inbox of de e-mail misschien per ongeluk bij de ongewenste berichten terecht is gekomen. Zo niet, neem contact met ons op, dan regelen we alles alsnog voor u.

U kunt uw gegevens op deze site invullen. Wanneer u daarna de gewenste dekking kiest, ziet u automatisch wat de maandelijkse premie is.

Eigen risico verlengde garantie: het eigen risico is ingedeeld op basis van categorieën en de ouderdom van het voertuig. Het eigen risico loopt van nihil tot maximaal € 85,-. Informatie over de categorieën en de uitgebreide staffel is terug te vinden in de polisvoorwaarden. Eigen risico cascoschades: standaard is het eigen risico bij cascoschades € 135,- per gebeurtenis. Als uw auto wordt gerepareerd bij een door Actua erkend garage- of herstelbedrijf, is het eigen risico € 67,50. Specifiek bij ruitvervanging is een beperkt eigen risico van toepassing van € 67,50 per gebeurtenis. Voor ruitschade (sterretje) die gerepareerd kan worden, geldt geen eigen risico. (zie de voorwaarden).

U kunt een e-mail sturen aan de klantenservice van Actua. Vermeld daarin het polisnummer, uw adres en de opzegdatum. U kunt uw verzekering na het eerste jaar opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Bij beëindiging van uw verzekering wordt een bedrag van € 12,95 in rekening gebracht (poliskosten, excl. 21% assurantiebelasting).

Bij het aanvragen van de verzekering geeft u Actua toestemming om de premie maandelijks automatisch van de opgegeven bankrekening te incasseren.

Ja, dat kan. U kunt binnen de wettelijke termijn contact opnemen met uw bank om een ten onrechte geïncasseerd bedrag terug te laten storten. Hou er wel rekening mee dat de dekking daarmee komt te vervallen.

Meld de schade zo spoedig mogelijk door het volledig ingevulde Europees Schadeformulier te mailen naar schade@actuaautoservice.nl of per post op te sturen naar: Actua, Antwoordnummer 5409, 3000 VB Rotterdam (een postzegel is niet nodig).

Bij eenzijdige schades kunt u het Europees Schadeformulier invullen en opsturen naar Actua, of u kunt telefonisch contact opnemen met de afdeling Schade via telefoonnummer 010-44 77 153 (hou het kenteken van de auto bij de hand).

Voor de reparatie van technische defecten kunt u terecht bij uw eigen autobedrijf. Zij kennen de procedures en nemen contact met ons op.

Als uw auto is gestolen, dan is het belangrijk dat u de gegevens van de auto zo snel mogelijk doorgeeft aan het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV), 055 - 741 0001.

Daarna doet u aangifte bij de politie en meldt u de diefstal bij Actua. Stuur het bewijs van aangifte mee met het ingevulde Europees Schadeformulier. Wij helpen u dan zo snel mogelijk.

Voor de reparatie van technische defecten kunt u terecht bij uw eigen autobedrijf. Zij kennen de procedures en nemen contact met ons op.

De garantiedekking is uitsluitend van toepassing indien bij aankoop van het motorrijtuig wordt gekozen voor een volledig-cascodekking en deze op het moment, dat een beroep wordt gedaan op de garantiedekking, ook daadwerkelijk nog van kracht is.

De garantie vervalt voor categorie A-automerken als de auto ouder wordt dan 120 maanden of de kilometerstand meer bedraagt dan 180.000 km en voor categorie B-automerken als de auto ouder wordt dan 96 maanden of de kilometerstand meer bedraagt dan 150.000 km.

Binnen de garantiedekking dient er sprake te zijn van een of meerdere plotseling optredende defecten aan de essentiële, beschermde onderdelen. De volgende zaken vallen niet onder de garantiedekking: regulier periodiek onderhoud en onderdelen die periodiek vervangen of gereinigd dienen te worden, alsmede onderdelen met een normale gebruiksslijtage, waaronder filters, banden, uitlaat systeem exclusief katalysator en uitlaatspruitstuk, remblokken, remschijven, remtrommel, remschoenen, stofhoezen, koppelingsplaat, wisserbladen, startaccu, batterij autosleutel en dieselpartikelfilter; Niet 'af fabriek' gemonteerde accessoires vallen eveneens niet onder de garantiedekking.

U kunt de voorwaarden hier lezen.

Naast de uitgebreide dekking die u mag verwachten, biedt de Allrisk Vakgarant Autoverzekering verlengde garantiedekking voor motorrijtuigen uit categorie A tot de auto ouder wordt dan 120 maanden, of de kilometerstand meer bedraagt dan 180.000 km en voor motorrijtuigen uit categorie B tot de auto ouder wordt dan 96 maanden, of de kilometerstand meer bedraagt dan 150.000 km. Categorie A-motorrijtuigen: Daihatsu, Honda, Hyundai, Infiniti, Kia, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki en Toyota. Categorie B-motorrijtuigen: alle overige, voor zover niet expliciet van deelname uitgesloten motorrijtuigen.

U kunt al uw wijzigingen, zoals een adreswijziging, direct doorgeven via de klantenservice van Actua.

U kunt uw autowijziging direct doorgeven via deze link.